• Čeština (Česká republika)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (DE-CH-AT)
  • Russian / По русски (CIS)
21. 11. 2017

Home

9. SKLIZNĚ - co nejčastější

Zvláště u nakladaček je třeba sklízet co nejčastěji, v plné plodnosti i každý den nebo obden. Chceme-li ponechat část plodů přerůst (na "kvašáky" nebo místo salátovek), pak na to obětujeme několik rostlin samostatně. Rostlina, na které zůstane velký plod, přestává nasazovat další plody a končí vegetaci předčasně.

U salátovek s tmavozelenými plody, jako LINDA F1 MIX, stačí sklízet  2 krát týdně. Plody sklízíme menší (v délce  do 20 cm) – ty jsou vhodnější k jídlu, a celková sklizeň je také podstatně vyšší, než při sklizni přerostlých plodů. Plody vydrží v chladnější místnosti zcela čerstvé 8 - 14 dní - na rozdíl od čistě skleníkových "hadovek" s jemnou slupkou, které v létě zavadají již po několika málo dnech. (Ty jsou také vhodné jen pro nejranější sklizně ve skleníku s vytápěním.)

Aktualizováno Sobota, 21 Únor 2009 13:28
 

Počet návštěv


mod_vvisit_counterDnes3060
mod_vvisit_counterVčera3305
mod_vvisit_counterTento týden6365
mod_vvisit_counterMinulý týden19450
mod_vvisit_counterTento měsíc61719
mod_vvisit_counterMinulý měsíc96133
mod_vvisit_counterOd května 20091632825


Copyright © 1991-2016, ING. B. HOLMAN, Bzenec (CZ). Všechna práva vyhrazena (All Rights Reserved).                WEB: Hynek Gajda